وبینار «گفتمان انقلاب اسلامی ایران در اروپا»در ایتالیا برگزار شد

همزمان با سالروز پیروزی انقلاب، وبینار «گفتمان انقلاب اسلامی ایران در اروپا» به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و با مشارکت مرکز مطالعات خانه دانایی شهر رم، انجمن منتظر، مجله مطالعات جغرافیای سیاسی اوراسیا، انجمن فرهنگی بین‌المللی هویت اروپایی و انتشارات عرفان، در شهر رم برگزار شد.

گزارش: سارا نصغی

دکتر هانیه ترکیان، مدیر دپارتمان مطالعات اسلامی مرکز مطالعات بین‌المللی خانه دانایی شهر، محمدتقی امینی، رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا، کلائودیو موتی سردبیر مجله مطالعات جغرافیای سیاسی اوراسیا و آدولفو مورگانتی، مدیر انجمن فرهنگی هویت اروپایی در این وبینار سخنرانی کردند.

در آغاز این وبینار پس از معرفی اجمالی موضوع و سخنرانان و قرائت بخش‌هایی از پیام رهبر انقلاب به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی توسط دکتر هانیه ترکیان، مدیر دپارتمان مطالعات اسلامی مرکز مطالعات بین‌المللی خانه دانایی شهر رم، محمدتقی امینی، رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا سخنرانی کرد.

وی بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادها در طول تاریخ معاصر و یکی از بزرگ‌ترین و اثرگذارترین انقلاب‌های تاریخ، با رهبری امام خمینی (ره) در تاریخ ۱۱ فوریه ۱۹۷۹ به پیروزی رسید و این پیروزی، حاصل فداکاری‌ها و تلاش‌های مردم بزرگ ایران بود.

رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا در ادامه افزود: با سپری شدن دوره سازندگیِ پس از جنگ ، سند چشم‌انداز توسعه فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ۲۰ ساله ایران، مشتمل بر چهار برنامه توسعه پنج ساله، از سال ۲۰۰۵ تدوین و تصویب شد. نقشه راه نیل به این چشم‌انداز، توسط آیت‌الله خامنه‌ای در قالب بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، خطاب به ملت ایران ترسیم شد.

خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی، سه محور اصلی آن و توصیه به علم و پژوهش در سطح ملی و روابط خارجی عزتمند و مرزبندی شده با دشمن در سطح بین‌المللی، از مهم‌ترین محورهای این بیانیه بوده که افق چشم‌انداز آن، شاکله تمدن نوین اسلامی است.

وی تأکید کرد: مناسبات همه‌جانبه ایران و ایتالیا، به پشتوانه میراث و ریشه‌های تاریخی مشترک دو فرهنگ و تمدن غنی و پرقدمت ایران و ایتالیا، تفکر بنیاد است و ارتقاء درک متقابل با هدف تحکیم صلح و دوستی دو ملت و دولت، ساختار دیپلماسی فرهنگی دو کشور را تشکیل داده و ترسیم افق چشم‌انداز سند ۲۰ ساله توسعه و بیانیه گام دوم انقلاب نیز، در راستای همین دیپلماسی فرهنگی، با هدف ارتقاء درک متقابل و ترسیم افق چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران در همکاری‌ها صورت پذیرفت. .

سخنران پایانی این وبینار آدولفو مورگانتی، مدیر انجمن فرهنگی هویت اروپایی بود که با ترسیم تصویر ایران و تشیع در ایتالیا در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ایران، وجوه تأثیرگذاری گفتمان انقلاب اسلامی در اروپا از حیث استقلال آن بر هویت دینی را بررسی کرد.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


یک + 8 =