♦به گزارش سلام نیوز احتمال روی آوردن به مصرف خوراکیهای ناسالم به دلیل فشارهای روانی ناشی از کاهش روابط اجتماعی در دوران همهگیری بیماری «کووید ۱۹» بیشتر از گذشته شده است. تغذیه از خوراکیهای ناسالم بیش از هر عضوی از بدن به کبد فشار میآورد. کبد وظیفه سمزدایی و تولید و تنظیم آنزیمهای هضمکننده غذا را برعهده دارد.
یورو نیوز می نویسد اکثر داروهایی که بیماران مصرف میکنند در نهایت از راه کبد یا کلیه دفع میشوند. عدم توجه به سلامت کبد میتواند منجر به بیماریهایی همچون کبد چرب، سیروز و یرقان شود.
یکی از راههای کمک به سلامت کبد انجام فعالیتهای ورزشی است. با این حال از توجه به کیفیت مواد خوراکی و تاثیر آنها بر این عضو حیاتی بدن نیز نباید غافل شد. در این گزارش برخی از مواد خوراکیهای مفید یا مضر برای کبد را معرفی کردهایم.
کلم بروکلی
بهترین راه برای کمک به کبد مصرف زیاد سبزیجات است. کلم بروکلی در میان سبزیجات یکی از مفیدترینها برای کبد محسوب میشود. تحقیقات پزشکی نشان میدهد که افزودن کلم بروکلی به رژیم غذایی به پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب کمک خواهد کرد.
در شماری از تحقیقهای انجامشده نیز مصرف کلم بروکلی به دلیل خاصیت ضدسرطانی آن توصیه شده است. کلم بروکلی همچنین ویتامین آ و ویتامین سی زیادی دارد.
سیبزمینی سرخشده
غذاهای سرخ شده یکی از مضرترین خوراکیها برای کبد هستند. چربیها از هنگامی که از بیشتر از حد نیاز بدن مصرف شوند به کبد فشار خواهند آورد. به این ترتیب چربی اضافه بهتدریج در سلولهای کبد ذخیره خواهد شد.
کارشناسان تغذیه به علاقمندان به سیبزمینی سرخشده توصیه میکنند که مصرف این خوراکی را به حداکثر هفتهای یک بار برسانند.
مصرف بیش از حد «فست فود» (مانند همبرگر، چیزبرگر) و غذاهای سرخشده در درازمدت میتواند منجر به تورم کبدی و بیماری سیروز شود.
بلغور جو دوسر
بهترین مواد غذایی برای کبد خوراکیهایی هستند که فیبر زیادی دارند. بلغور جو دوسر به دلیل فیبر فراوان و چربی کم و مواد قندی پایین یکی از بهترین خوراکیها برای کبد محسوب میشود. مصرف بلغور جو دوسر به عنوان صبحانه میتواند به کاهش چربی شکم و کاهش وزن کمک کند. امری که در نهایت به سود ساز و کار کبد است.
اداره دارو و غذای آمریکا مصرف بلغور جو دوسر را برای کاهش خطر بیماریهای قلبی نیز توصیه کرده است.