به کارگیری فناوری نانو در جاده سازی در کشور؛ گامی در مسیر رفاه اجتماعی و توسعه

یک شرکت دانش‌بنیان با به کارگیری فناوری نانو موفق شد عمر مفید آسفالت را افزایش دهد که این امر صرفه جویی قابل توجهی در هزینه‌های تعمیر و نگهداری جاده‌ها دارد.

به گزارش سلام نیوز فرشید مومنی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان تولید مواد نانو و مواد شیمیایی را از زمینه‌های تحقیقاتی این شرکت نام برد و گفت: یکی از محصولات این شرکت، محصول نانویی است که آسفالت و قیر را به شکل چشم‌گیری بهبود می‌بخشد. یکی از مشکلات راهسازی، فرسودگی، ترک‌خوردگی، تغییر شکل و دیگر مشکلاتی است که برای آسفالت جاده‌ها و خیابان‌ها پیش می‌آید. این موضوع سالانه هزینه سنگینی را به بودجه راهسازی کشور، تحمیل می‌کند.

مومنی با بیان اینکه این ماده نانو پایه از ترک خوردگی آسفالت بر اثر سرما و یا عوامل دیگر جلوگیری می‌کند، ادامه داد: این محصول همچنین باعث ایجاد خاصیت برگشت‌پذیری در آسفالت می‌شود و طول عمر آن را به شکل بسیار محسوسی افزایش می‌دهد. استفاده از این محصول باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه‌های نگهداری، توسعه جاده‌ها و خیابان‌های کشور می‌شود.

مجری طرح زئولیت‌های پلیمری غنی شده با نانو را یکی دیگر از این محصولات این شرکت دانست و یادآور شد: زئولیت‌ها یک ماده معدنی هستند که در این مجموعه به شکل گرانول در می‌آیند و سپس فرایند غنی‌سازی روی آنها آغاز می‌شود. از این محصول می‌توان در تولید دستگاه‌ها و ژنراتورهای کوچک اکسیژن‌ساز استفاده کرد.

بر اساس اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، مومنی همچنین بیان کرد: این محصول امکان تولید اکسیژن با فشار پایین را برای کارخانجات فراهم می‌کند. در حال حاضر موفق شده‌ایم این محصول را به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و عراق نیز صادر کنیم. قیمت محصول این شرکت، با زئولیت‌های معمولی برابر است، اما کارایی آن هزار برابر زئولیت معمولی است. امیدوار هستیم در آینده نیز بتوانیم محصولات دانش‌بنیان بیشتری تولید کنیم.

انتهای پیام

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


1 + دو =