در چنین شرایطی نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشیم، این است که بازار سرمایه با دلار نیمایی قیمت‌‌گذاری می‌شود نه با دلار بازار. به این ترتیب باید نگاهمان به دلار  باشد که در حال حاضر حول و حوش ۲۴ تا محدوده ۲۵ هزار تومان معامله می‌شود. بر این اساس باید در نظر داشته باشیم در صورت توافق در برجام، نرخ دلار در بازار با تغییرات همراه خواهد شد. از سوی دیگر با توجه به مفروضاتی که در بودجه سال ۱۴۰۱ لحاظ شده است و با درنظر گرفتن نرخ‌‌های دلار و تسعیر ارزی شناسایی شده در بودجه، بعید است نرخ دلار نیمایی به محدوده‌های کمتر از ۲۳ هزار تومان برسد. یعنی نرخ دلار نیمایی در محدوده‌های کنونی ۲۴ هزار تومان دادوستد خواهد شد. به این ترتیب نباید نگرانی خاصی از تاثیر کاهش نرخ دلار بر بازار سهام و به‌ویژه سهام دلار‌محور داشت.

 نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت، کاهش نسبت قیمت به درآمد در بیشتر نمادهای معامله شده در بازار سهام است. در واقع این روزها نسبت P/ E در بسیاری از نمادها به محدوده ۳ مرتبه نزدیک شده و بسیار ارزنده است. به این ترتیب ارزندگی در خرید سهام وجود دارد. از سوی دیگر نکته مهم بعدی این است که با چنین مفروضاتی، فصل مجامع بسیار خوبی در انتظار سهامداران و فعالان بازار سرمایه خواهد بود.

به عبارت دقیق‌تر در فصل بهار بسیاری از شرکت‌های دلاری مثلا پتروشیمی، فلزات و پالایشی‌ها با دلار ۲۰ هزار تومانی فروش انجام دادند؛ یعنی ما وضعت مالی خوبی را گذراندیم  چون آن موقع شرکت‌‌ها فروشی با دلار ۲۰ هزار تومان داشتند و الان با دلار ۲۴-۲۳ هزار تومان می‌‌فروشند. ضمن اینکه اگر برجام بازگردد، آن هزینه‌های  که شرکت‌‌ها پرداخت می‌کنند برداشته می‌شود و بسیاری از شرکت‌‌ها خیلی راحت‌‌تر می‌توانند پول‌های خود را بازپس گیرند و به صادرات بپردازند. از سوی دیگر شاهد کاهش ریسک‌های داخلی از جمله قطعی گاز، آب و برق برای صنایع داخلی خواهیم بود.

در مجموع تاکید می‌شود بازار سهام و بیشتر نمادهای معامله شده، در این بازار از یک پتانسیل بالا برخوردارند و چنانچه اتفاقی مثبت و خبری امیدوارکننده به بازار مخابره شود، بورس به وضعیت مثبت بازخواهد گشت. در مجموع به نظر می‌رسد با این اتفاق مثبت، در بازار سرمایه‌ای مثبت و متعادل داشته باشیم و و نقدینگی دوباره بیشتر شود.