نانهای ترکمن در زمره آثار ملی
15 اسفند 1399
اخبار, فرهنگ و هنر
با دوستانتان به اشتراک بگذارید
♦به گزارش سلام نیوز معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: پخت نان چاپاتی، مختص پذیرایی ترکمنهای شهرستان راز و جرگلان در آیینهای مختلف، مستندسازی و در فهرست آثار ملی (میراث معنوی) کشور قرار گرفته است.
علی مستوفیان اظهار داشت: پرونده ترکیبات و نحوه پخت این نان سنتی تکمیل و به صورت کامل مستندسازی شده و برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ارسال شده است.
۲ نوع نان سنتی دیگر نیز، که مختص خراسان شمالی است، شناسایی شده و در حال تکمیل مستندات و پرونده آنها برای ارسال به مرکز به منظور ثبت ملی است. یکی از این موارد نان چوپانی و مختص چوپان های خراسان شمالی و دیگری نان «ترته» است. نان چوپانی نانی حجیم مانند کماج و ترته نانی است که از بقایای کره ای که در زمان تهیه روغن حیوانی حاصل باقی می ماند و ترکیب آن با آرد تهیه می شود.
با دوستانتان به اشتراک بگذارید