نانهای ترکمن در زمره آثار ملی

♦به گزارش سلام نیوز معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: پخت نان چاپاتی، مختص پذیرایی ترکمن‌های شهرستان راز و جرگلان در آیین‌های مختلف، مستندسازی و در فهرست آثار ملی (میراث معنوی) کشور قرار گرفته است.

علی مستوفیان اظهار داشت: پرونده ترکیبات و نحوه پخت این نان سنتی تکمیل و به صورت کامل مستندسازی شده و برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ارسال شده است.

۲ نوع نان سنتی دیگر نیز، که مختص خراسان شمالی است، شناسایی شده و در حال تکمیل مستندات و پرونده آنها برای ارسال به مرکز به منظور ثبت ملی است.  یکی از این موارد نان چوپانی و مختص چوپان های خراسان شمالی و دیگری نان «ترته» است. نان چوپانی نانی حجیم مانند کماج و ترته نانی است که از بقایای کره ای که در زمان تهیه روغن حیوانی حاصل باقی می ماند و ترکیب آن با آرد تهیه می شود.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× 8 = سی دو