از هشدار مقام‌های پیشین شرکت برشنا تا بی تدبیری طالبان در پرداخت هزینه های برق وارداتی

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های پیشین شرکت برشنا گزارش داده اند که اگر بدهی‌ها و صرفیه برق به کشورهای همسایه پرداخت نشود، برق وارداتی قطع خواهد شد.

گزارش: علی صمدی

به گزارش سلام نیوز مقام‌های پیشین برشنا گفته اند که با توجه به پرداخت نشدن پول تامین‌کنند‌گان برق آسیای مرکزی، ممکن است که افغانستان در زمستان پیش‌رو برق نداشته باشد.

داوود نورزی رییس پیشین شرکت برشنا وضعیت را خطرناک پیش‌بینی کرده و گفته است که این اقدام کشورهای شمال افغانستان می‌تواند کابل و برخی دیگر از ولایات را در تاریکی فرو ببرد.

براساس گزارش‌ها، شرکت برشنا در زمان داوود نورزی 40 ملیون دلار در خزانه‌اش داشت و مسوولان در حکومت تلاش داشتند که این پول را خارج کنند.

بر اساس این گزارش، با توجه به قطع کمک‌های بین‌المللی، طالبان تصمیم گرفته‌اند که از این پول برای تسویه بدهی‌های برق افغانستان استفاده نکنند.

منابع در شرکت برشنا گفته‌اند که بدهی‌های این شرکت از آن زمان تا حال 90 ملیون دلار افزایش یافته و همچنین در حال افزایش است.

این در حالی است که نهادهای دولتی ماه‌ها پول مصارف برق‌شان را پرداخت نکرده‌اند.

از سوی دیگر، نصف مجموع پول صرفیه برق وارداتی که 387 ملیون دلار است را باشنده گان کابل می‌پردازند.

مقامات پیشین شرکت برشنا گفته‌اند که با توجه به بدتر شدن وضعیت اقتصادی، ممکن است که مردم نیز نتوانند پس از این پول صرفیه برق‌شان را بپردازند.

با توجه به خشک‌سالی در افغانستان و کاهش تولیدات برق آبی، بیش از 80 فیصد برق کشور را برق وارداتی تشکیل می‌دهد.

در حال حاضر برق وارداتی افغانستان از تاجکستان، اوزبیکستان،‌ ترکمنستان و ایران تأمین می‌شود که سالانه بیش از 300 ملیون دلار هزینه دارد.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


9 − = دو