امامعلی رحمان: بی‌توجهی به سرنوشت افغانستان تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان است

رئیس جمهور تاجیکستان ضمن تاکید بر لزوم رسیدگی به مشکلات موجود در افغانستان و تشکیل دولت آشتی ملی، تصریح کرد که بی‌توجهی به سرنوشت این کشور منجر به افزایش خشونت، شروع جنگ داخلی و اختلال جدی امنیت و ثبات منطقه و جهان خواهد شد.

امامعلی رحمان: بی‌توجهی به سرنوشت افغانستان تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان است

به گزارش رسانه‌های تاجیکستان، رحمان تاکید کرد: من نظرات خود را در مورد وضعیت کشور همسایه و دوست ما – جمهوری اسلامی افغانستان در تاریخ 22 ژوئیه سال جاری به تفصیل بیان کردم. مشاهدات و تجزیه و تحلیل ها نشان می دهد که در یک ماه گذشته، متاسفانه وضعیت در این کشور حتی پیچیده تر و مرگبارتر شده است و نگرانی های جدی را در منطقه و جهان ایجاد کرده است.

رئیس‌جمهور تاجیکستان با بیان اینکه “افغانستان بیش از چهل سال است در شرایط جنگ و بی ثباتی بوده”، اظهار داشت: افغانستان اخیرا حتی با چالش‌های امنیتی و اجتماعی بیشتری روبرو شده، در این زمینه، من یکبار دیگر به شما یادآوری می‌کنم که مردم افغانستان با سابقه، تمدن و فرهنگ هزاره خود در چنین وضعیت غم انگیزی مقصر نیستند. ناامنی و بدبختی که بر مردم این کشور باستانی وارد شد، نتیجه مداخله خارجی، یعنی فعالیت ذی نفعان منطقه و جهان است که امروز نیز ادامه دارد.

وی اذعان داشت: بنابراین، من موضع تاجیکستان در مورد وضعیت افغانستان را مجددا تاکید می کنم که ما جانبدار تامین اسرع صلح و امنیت در این کشور همسایه، دوست، همزبان و هم فرهنگ خود با راه تشکیل یک دولت همه شمول و در نظر گرفتن منافع همه مردم و ملت های آن، احترام و رعایت حقوق شهروندان در چارچوب معیارهای مورد پذیرش جامعه جهانی و نقش کلیدی سازمان ملل در ترویج این روند هستیم.

امامعلی رحمان جامعه جهانی را به همکاری در خصوص رفع بحران افغانستان فراخوانده و گفت: شرایط سخت و فاجعه بار در این کشور به دلیل تقصیر ساکنان آن ایجاد نشده است. من از اینکه همه نهادهای بین المللی حقوق بشر سکوت کرده اند و هیچ گونه ابتکاری برای حمایت از حقوق مردم افغانستان انجام نداده اند، شوکه شده‌ام.

وی با بیان اینکه “وضعیت افغانستان تاثیر منفی مستقیم بر کشورهای آسیای میانه دارد”، افزود: بارها گفته ام که امنیت منطقه ما قبل از هر چیز به وضعیت این کشور همسایه بستگی دارد. من بارها از تریبون سازمان های بین المللی و دیگر مجامع بین المللی با جامعه جهانی سخنرانی کرده و تاکید کرده ام که هیچ راه حل نظامی برای مشکل افغانستان وجود ندارد و آن باید از طریق مذاکره حل شود. با این حال، جامعه بین المللی، از جمله ذی نفعان مربوطه، نسبت به حل این مسئله بی تفاوت بوده است.

رحمان ضمن ابراز نگرانی از وضعیت موجود در افغانستان گفت: در نتیجه، مشکلات افغانستان به حدی رسیده است که امروز کل بشریت، به ویژه تاجیکستان و دیگر کشورهای همسایه، به طور جدی نگران هستند. در این راستا، من از این فرصت استفاده می کنم و بار دیگر از همه سازمان های بین المللی، کشورهای منطقه و جهان می خواهم تا اقدامات فوری و جمعی را برای رسیدگی به مشکلات این کشور و تشکیل دولت آشتی ملی، تحت پوشش منافع همه اقوام و ملتهای که در افغانستان زندگی می کنند، انجام دهند. ارائه کمک های بشردوستانه به مردم این کشور یکی از ضروری ترین اقدامات است.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


هفت × = 49