بهبودیافتگان کرونایی، پس از ترخیص چه نکاتی را باید رعایت کنند؟

♦به گزارش سلام نیوز بعد از گذشت حداقل ۳ هفته از شروع علائم بیماری، شما دیگر ناقل نبوده و با تشخیص پزشکتان مرخص شده‌اید. حال که سلامتی خود را نسبتا بازیافتید باید نکات بهداشتی را رعایت کنید تا در کنار حفظ سلات خود، از انتشار بیشتر این بیماری و ابتلای سایرین به آن جلوگیری شود.

ایسنا نوشت: در مبتلایان بهبودیافته از بیماری کووید ۱۹، کمبود انرژی، نفس نفس زدن و از دست دادن اشتها گزارش می‌شود و با توجه به صدمات ناشی از ویروس به ریه‌ها و سایر اندام‌ها، بدن نیازمند زمان برای بهبودی و بازگشت به حالت سابق خود است. تا آن زمان، فرد باید به میزان ایمنی بدن خود توجه کرده و فاصله اجتماعی را حفظ کند، زیرا احتمال بازگشت بیماری ویروسی وجود دارد.

بنابر اعلام شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی، بیمار پس از ترخیص هم نیازمند ادامه درمان است، لذا الزامی است برای پیگیری درمان به صورت منظم به درمانگاه و پزشک معالج مراجعه کند. هر پزشکی زمان تجویز دارو، مدت زمان مصرف آن را نیز معین می‌کند.

بعد از گذراندن دوران نقاهت اگر بیمار مشکلات و عالئمی مانند تب، تنگی نفس و سرفه‌های خشک مداوم نداشته باشد، نیازی به معاینه مجدد نیست.

تنها در صورت داشتن علائمی مانند تب و مشکلات تنفسی باید مجدد به پزشک مراجعه کنید. ابتلای مجدد بیماران ترخیص شده به کووید ۱۹ ادعایی اثبات نشده است و معمولا این دسته از بیماران بعد از گذراندن دوران قرنطینه در خانه‌ می‌توانند زندگی روزمره و عادی شان را از سر گیرند؛ تنها کافی است نکات زیر را رعایت کنند:

_ دارو‌های تجویزی خود را به طور منظم در زمان‌های ذکر شده در نسخه مصرف کنید و حتی اگر احساس بهبودی می‌کنید، دارو‌ها را قطع نکنید تا دوره درمان کامل شود.

_ این دارو‌ها بر اساس شرایط جسمی و وضعیت بیماری شما برایتان تجویز شده است. لطفا از توصیه کردن آن‌ها به دیگران بپرهیزید.

_ در صورتی که سرفه شما بدتر شد، یا مجدد تب کردید یا تنگی نفس شما تشدید شد، بلافاصله به مرکز درمانی مراجعه کنید.

_ عوارضی که ممکن است در فرد باقی بماند به دو دسته تقسیم می‌شود، دسته اول با گذشت زمان و بدون مصرف دارو بهبود می‌یابد: مانند از دست دادن حس بویایی و چشایی که ممکن است بعد از بهبودی باز نگردد که بعد از ۲ تا ۳ ماه به مرور زمان بازمی‌گردد. دسته دوم نیز که باید دارو و درمان شروع شود، مانند عارضه‌های ریوی که فرد با سرفه یا تنگی نفس بیان می‌کند که باید به پزشک مراجعه کرده و با مصرف دارو بهبود یابد.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


8 + = ده