حکومت مشارکتی، طرح خلیل‌زاد برای تسریع روند گفت وگوهای صلح افغانستان

♦به گزارش سلام نیوز ،حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی کشور می‌گوید، طرح حکومت مشارکتی که از سوی زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با مقام‌های حکومتی و سیاسیون شریک شده، یک طرح ساختاری به منظور تسریع گفت وگو‌های صلح می‌باشد.

حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی کشور می‌گوید، طرح حکومت مشارکتی که از سوی زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با مقام‌های حکومتی و سیاسیون شریک شده، یک طرح ساختاری به منظور تسریع گفت وگو‌های صلح می‌باشد.

خبرگزاری افغانستانی جمهور نوشت که آقای محب که یکشنبه (17 حوت) در یک نشست خبری در کابل صحبت می‌کرده گفته است:” طرح حکومت مشارکتی که از سوی سفیر خلیل‌زاد با حکومت و سیاسیون شریک شده، یک طرح ساختاری به منظور تسریع گفتگو‌های صلح و کاهش خشونت ‌می‌باشد”.

آقای محب تاکید کرد که حکومت مشارکتی، طرح آقای خلیل‌زاد بوده و طرح حکومت امریکا نمی‌باشد.

وی گفت:” تمرکز این طرح اینست که چطور بتوانیم قدرت را تقیسم کرده و مشکلات امنیتی حل شود اما ببنیم که طالبان هم به همین فکر است یا خیر؟”.

او افزود: ما همیشه آمادگی برای صلح داریم و کوشش داریم تا یک صلح پایدار در افغانستان تامین شود اما مشکل ما با طالبان مشکل ساختاری نیست بلکه در مسایل دیگر با آنها تفاوت نظر داریم، در حکومت‌داری آنها باورمند به امارت است و ما باور به جمهوریت داریم، در سیاست خارجی با رابطه طالبان با پاکستان و مسایل دیگر و اینکه خشونت را ادامه می‌دهند مشکلات داریم.

این در حالی است که گفته می‌شود که زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان در جریان سفرش به کابل و دیدار با مقام‌های حکومتی و سیاسیون، طرح جدیدی را پیشکش کرده است. در نسخه‌یی از از این طرح که به رسانه‌ها رسیده است، در آن اصول رهنمودی برای آیندۀ افغانستان، حکومت انتقالی و نقشۀ راه سیاسی و آتش‌بس همیشه‌گی، شامل می‌باشد.

در این پیش‌نویس آمده‌است که پس از پایان حکومت انتقالی، زعیم آیندۀ افغانستان بر اساس انتخابات برگزیده خواهد شد.

در بخش اصول رهنمودی برای آیندۀ افغانستان، آمده‌است که دین رسمی کشور اسلام است، همۀ شهروندان افغانستان دارای مصوونیت خواهند بود و افغانستان خانۀ مشترک همۀ اقوام و مذاهب این کشور است.

افزون بر این، در این پیش‌نویس آمده‌است که قانون اساسی تازه از حقوق زنان و کودکان پشتیبانی خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


7 + نُه =