دلیل اصلی سقوط دولت افغانستان چی بود؟

♦به گزارش سلام نیوز به نقل از روزنامه رای الیوم، ایالات متحده امریکا در حالی از افغانستان فرار می کند که لشکری از جاسوسانی به جای گذاشته که خود باید با سرنوشتشان دست وپنجه نرم کنند.

افغانستانی که در شرایط سختی اسیر شده و از یک سو آمریکایی است که غاصب است و از یک سو طالبانی که بر مدار خشونت و خونریزی قدم برداشته است.

ایالات متحده امریکا و نظامیان آن، بار دیگر زشت ترین جلوه های نژاد پرستی و وحشی گری و تکبر و قلدری شان را با اشغال میدان هوایی به وسیله نیروهای نظامی و عدم اجازه خروج از آن به افرادی غیر از شخصیت های دیپلماتیک امریکایی و اروپایی به نمایش گذاشتند.

این روزنامه در ادامه نوشت: نظامیان آمریکایی همه شان شبیه یکدیگر هستند، در کشورهای منطقه آتش به پا می‌کنند و سپس بدون تحقق وعده های خود خارج می‌شوند. شخصیت های دیپلماتیک غربی در میدان هوایی هرکدام به انتظار هواپیمای خودشان ایستادند و بقیه دست نشانده هایشان حیران ماندند که به کجا بروند و به چه سمتی فرار کنند.

بسیاری از ما سوال می کند که این سقوط پر سرو صدا چرا در کمتر از ۴۸ ساعت رخ داد؟ آیا ماجرا به شکل تسلیم شدن و تقدیم دو دستی قدرت صورت گرفت؟

پاسخ به این سوال ها بسیار پیچیده است چرا که پیچیدگی آن اولاً برمی گردد به پیروزی سابق طالبان سپس به موضوع افغان هایی که مدام با دشمن همکاری می کردند.

اعلام تصمیم عقب نشینی ایالات متحده امریکا از افغانستان دلیل اصلی سقوط این کشور با این سرعت نیست؛ چراکه روند تسلط بر ولایات از زمان قدرت گیری مجدد نظامی طالبان ادامه داشته است. طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ ، پانزده ملیون نفر در مناطق تحت کنترل حکومت طالبان زندگی کردند و حکومت دست نشانده افغانستان تنها بر کمتر از ۵۰ درصد خاک این کشور تسلط یافت و این به این معناست که خروج امریکایی ها از افغانستان سالها به طول انجامیده است.

از سوی دیگر مسئله افراد همکار با امریکا مطرح است که روزنامه رای الیوم به طور خاص روی این موضوع تمرکز کرده و به شکل تخصصی به آن پرداخته است. به نظر می‌رسد این موضوع دارای اهمیت بسیار زیادی است و همین مطلب باعث تسریع سقوط کابل به دست طالبان گردیده است.

در آغاز صحبت از ۵۰۰۰۰ مترجم و نیروی همکار افغان با نیروهای امریکایی بود، همکار یا مباشر اصطلاحی است که ایالات متحده آن را برای کسانی که به عنوان جاسوس یا مزدور با آنها همکاری کرده جا انداختند؛ و امریکا این افراد را همکاران یا مترجمان نامید، اما حقیقت مطلب این است که تعداد این افراد بسیار بیشتر از این عدد می باشد آمار های جدید نشان می‌دهد بیش از ۱۰۰ هزار جاسوس امریکایی از نوع همین همکاران و مباشران در افغانستان وجود دارد.

از بیانات جدید کشورهای اروپایی این گونه بر می آیند که هر کدام از این کشورها از جمله انگلیس،آلمان، فرانسه ،اتحادیه اروپا و سایر کشورها هرکدام جاسوس های مخصوص به خود را رد افغانستان داشتند که اینک صدای تقاضای ایشان برای خروج از افغانستان بلند شده است.

پس از آنکه کویت ،اردن و امارات نپذیرفتند این افراد را در کشور های شان جای دهند کانگرس به دولت بایدن فشار آورد تا برای این بحران راه‌حل بیابد و از این بن بست خارج شود. به نظر می‌رسد بایدن، غنی را متقاعد به فرار کرد و با سرعت بسیار زیاد نیروهایش را در کوتاه ترین وقت ممکن از افغانستان عقب کشید و نتیجه این کار رها شدن هزاران جاسوس با سرنوشت نامعلوم به حال خودشان بود.

طالبان امروز بر بیشتر ورودی‌های زمینی و هوایی و نیز میدان هوایی کابل مسلط شده است و در نقطه نقطه کابل و دیگر شهرها پست های امنیتی گذاشته است و این به این معناست که جاسوس ها به حال خودشان رها شدند تا به تنهایی با سرنوشتشان روبرو گردند و این پایان هر کسی است که بر ضد کشورش توطئه کند یا به ایالات متحده امریکا اعتماد نماید و در کنار اینان طالبانی هستند که خود بارها ضد مردم خود اقداماتی را به نفع قدرت انجام داده اند.

شیوه فرار ایالات متحده از افغانستان مارا یاد فرارشان از ویتنام می‌اندازد، ملت ویتنام آنها را همانگونه که ملت افغانستان خوار وذلیل کردند، خوار نمود و مردم عراق و سوریه و یمن و لبنان و فلسطین نیز آنان را خوار و بی عزت خواهند نمود.

همگان باید حقیقت این مطلب را بفهمند که ملت ‌ها می‌توانند امریکا را به زانو درآورند و خوار کنند و این کشور ابداً برای سرنوشت مزدورانش اهمیتی قایل نیست. هرکس که به سرزمینش خیانت کند به تنهایی با سرنوشت خود مواجه خواهد شد؛ چراکه هیچ حمایت امریکایی پشت سر او نخواهد بود. این امریکایی‌ها استند که امروز احتیاج دارند کسی آنان را از انقلاب‌های ملت‌ها حمایت کند.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


شش × = 6