سعید خطیب زاده :امضای تفاهم‌نامه همکاری فرهنگی میان ایران و روسیه در دیدار ظریف و لاوروف

♦به گزارش سلام نیوز «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران صبح امروز دوشنبه 30 فروردین، در نشست خبری که به‌صورت مجازی برگزار شد، با تشریح تحولات سیاست خارجی در یک هفته گذشته گفت: هفته گذشته ظریف با مشاور امنیت ملی عراق دیدار کرد. روز سه‌شنبه لاوروف به تهران سفر کرد و ظریف با همتای روسی خود دیدار کرد که به امضای تفاهم‌نامه همکاری فرهنگی منجر شد. همچنین لاوروف با رئیس‌جمهور و رئیس مجلس نیز دیدار کرد.

وی با اشاره به ادامه مذاکرات در وین گفت: روز پنج‌شنبه آغاز دور جدید کمیسیون مشترک برجام در وین بود که تا امروز نیز ادامه دارد.

به‌گفته خطیب‌زاده، روز جمعه ظریف با اتمر، همتای افغانستانی خود گفت‌وگو کرد. روز شنبه هم وزیر خارجه صربستان به ایران سفر کرد، دیروز هم ظریف به اندونزی سفر کرد و امروز ملاقات‌هایشان در حال انجام است. روز چهارشنبه هم وزیر خارجه پاکستان به ایران می‌آید.

 

*گفت‌وگو با عربستان سعودی به نفع صلح و ثبات کشور و منطقه است

این دیپلمات ارشد درباره خبر یک رسانه انگلیسی درباره گفت‌وگوهای ایران و عربستان در عراق تصریح کرد: ما گزارش‌های رسانه‌ای را دیدیم، در این باره نقل‌قول‌های بعضاً متضاد منتشر شده است. ایران از گفت‌وگو با عربستان سعودی استقبال می‌کند و این مسئله را به‌نفع مردم دو کشور و صلح و ثبات منطقه‌ای می‌داند.

خطیب‌زاده سفر ظریف به اندونزی را هم یک سفر دوجانبه عنوان کرد و گفت: دیروز هفتادمین سالگرد روابط دو کشور بود. این سفر برای پیگیری روابط دوجانبه، ارتقا و گسترش آن و رفع موانع انجام شده است. در کشورهای اسلامی، دید و بازدیدهایی در ماه رمضان مطرح است. ان‌شاءالله وزیر امور خارجه نیز از دیپلماسی رمضان استفاده می‌کنند.

وی درباره سفر وزیر خارجه روسیه به تهران و عدم امضای سند همکاری‌های جامع میان تهران و مسکو ابراز داشت: دو سند موازی در حال تکمیل هستند. آنچه به‌عنوان سند همکاری دو کشور مطرح است، هر پنج سال تمدید می‌شود که فروردین امسال تمام شد که براساس مندرجات آن، به‌صورت خودکار تمدید می‌شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: این سند معتبر است ولی در حال کار کردن روی یک سند همکاری جامع هستیم که در این سفر نیز درباره آن رایزنی شد، این سند در حال پیگیری است و در زمان قابل امضا، حتماً امضا خواهد شد. در این سفر سند همکاری‌های فرهنگی امضا شد که مدت‌ها میان دو کشور در حال رایزنی بود.

 

*در مذاکرات وین در مرحله‌ای هستیم که موضوعات سخت و دشوار است

خطیب‌زاده همچنین درباره مذاکرات وین ابراز داشت: آنچه در وین در حال انجام است، گفت‌وگوهای فنی برای رفع تحریم‌های ظالمانه امریکا و بازگشت ایالات متحده ذیل تعهداتش در برجام و قطعنامه 2231 است، پیشرفت‌هایی انجام شده است ولی به‌معنای حل اختلافات نیست.

وی با بیان اینکه “برای عدم فرسایشی شدن مذاکرات متون خود را ارائه کردیم و از طرف مقابل هم خواستیم وارد مصادیق و متون خود شود”، عنوان کرد: در مرحله‌ای هستیم که موضوعات سخت و دشوار است ولی براساس مواضع رهبری به‌دنبال تأمین منافع مردم هستیم و فکر می‌کنیم گفت‌وگوها در مسیر درستی قرار گرفته است.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره کارگروه رفع تحریم‌ یادآور شد: آنچه مهم است، ایران در چهارچوب کمیسیون برجام با 1+4 مواضع خود را در بر اساس موازین نظام مطرح کرده است. اگر آمریکا تصمیم بگیرد که از میراث شکست‌خورده ترامپ فاصله بگیرد و در چارچوب تعهداتش عمل کند، رایزنی‌ها راحت‌تر جلو می‌رود.

خطیب‌زاده همچنین درخصوص شناسنایی عامل حادثه تروریستی مجتمع هسته‌ای نطنز و تحت تعقیب قرار گرفتن وی گفت: درخصوص ابعاد امنیتی و اطلاعاتی حادثه تروریستی نطنز باید نهادهای مرجع اظهارنظر کنند. این حادثه، تروریسم آشکار هسته‌ای است و ایران در تمامی ابعاد آن را پیگیری می‌کند.

وی با اظهار اینکه “در وین گفت‌وگوهای مستقیم و غیرمستقیمی با آمریکا نداریم”، یادآورشد: فکر می‌کنیم دولت آمریکا بهتر از هرکسی می‌داند ایران اقداماتش در چارچوب برجام است و تنها وقتی این اقدامات متوقف می‌شود که آمریکا تحریم‌ها را بردارد و ما بتوانیم راستی‌آزمایی کنیم.

*روابط ایران و پاکستان مهم است/ رایزنی درباره افتتاح مرز سوم مشترک

سخنگوی وزارت امور خارجه سفر وزیر خارجه پاکستان به تهران را مهم ارزیابی کرد و گفت: روابط دو کشور عمیق و گسترده است و در این سفر علاوه بر گفت‌وگو درخصوص مسائل دوجانبه، مرز سوم مشترکی در پاکستان افتتاح خواهیم کرد.

خطیب‌زاده درباره اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا درباره لغو تحریم‌ها و واکنش اتحادیه اروپا به غنی‌سازی 60درصدی هم گفت: همان‌طور که رهبری قبلاً فرمودند، ایران براساس نیازهای خود در چارچوب برجام انجام می‌دهد و به آژانس هم اطلاع می‌دهد. اقدام ایران در پاسخ به اقدام تروریستی در خاک ایران بود که با بی‌عملی و عدم محکومیت آن از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا همراه بود.

 وی با تصریح به اینکه بی‌عملی اروپا و آمریکا نقطه تاریک دیگر در ادعای آنها است، خاطرنشان کرد: مسیری که در پیش گرفتیم کاملاً روشن است. آمریکا در برجام نیست بلکه از آن خارج شده و آن را نقض کرده است. این آمریکا است که ابتدا باید به تعهداتش برگردد و ما راستی‌آزمایی کنیم و بعد از آن ایران اقدامات جبرانی‌اش را متوقف می‌کند، هرچند که این اقدامات نیز در چارچوب برجام بوده است.

این دیپلمات ارشد خاطرنشان کرد: اظهارات اروپا نقطه شرمی از سوی آنها است. ما نه‌تنها اروپا را شریک نقض آمریکا دیدیم بلکه شاهد استاندارد دوگانه از سوی آنها نیز بوده‌ایم. اروپا با این لفاظی‌ها قدرت پیدا نمی‌کند، بلکه قدرت و تأثیرگذاری خود را از دست می‌دهد، اقدامات ایران نیز در چارچوب پادمان است.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− 2 = یک