صنعاء: پایان کار بازرسان سازمان ملل، لکه ننگی برای شورای حقوق بشر است

پس از عدم تصویب طرح تمدید مأموریت بازرسان سازمان ملل در یمن ، وزارت خارجه صنعاء این اقدام را محکوم کرد.

گزارش: آیات زین الدین

به گزارش سلام نیوز، این نهاد یمنی تأکید کرد، مخالفت با تمدید فعالیت بازرسان سازمان ملل، «لکه ننگی برای شورای حقوق بشر و نادیده گرفتن حقوق بین‌المللی بشردوستانه است».

 عربستان سعودی از آغاز تجاوز خود، در تلاش بود از ایجاد هر گونه مکانیزم تحقیق بین‌المللی مستقل جلوگیری کند؛ مکانیزمی که برای تحقیق درباره جنایاتی باشد که ریاض در یمن مرتکب شده است.

این نهاد یمنی تصریح کرد، کشورهای ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی موفق نشدند جنایات خود را در یمن مخفی کنند و خون ملت این کشور، تا ابد گریبانگیر آنان خواهد بود.

صنعاء تأکید کرد، اگر فقط یکی از جنایاتی که در یمن صورت گرفت، در کشور دیگری رخ می‌داد، جنگ به پایان می‌رسید و مجرمان نیز به دادگاههای بین‌المللی ارجاع داده می‌شدند.

وزارت خارجه یمن خاطر نشان کرد، پایان فعالیت این بازرسان، چراغ سبزی به کشورهای متجاوز است تا به جنایات خود علیه یمن ادامه دهند و به خاطر این جنایات نیز بازخواست نشوند.

این نهاد یمنی در پایان تأکید کرد، تیم کارشناسان، تنها گروهی در سازمان ملل بود که کشورهای متجاوز موفق نشدند آن را بخرند.

در همین ارتباط، نهاد عفو بین الملل نیز در بیانیه‌ای این تصمیم را محصول فشار دولت سعودی و شرکای ریاض دانست و آن را «لکه ننگ در کارنامه شورای حقوق بشر» توصیف کرد(جزئیات بیشتر).

شورای حقوق بشر سازمان ملل شامگاه پنج‌شنبه با اختلاف آرای بسیار اندک به پایان مأموریت بازرسان خود در یمن رأی مثبت داد. در این رأی‌گیری از ۴۷ عضو شورا، ۲۱ عضو با تمدید مأموریت بازرسان مخالفت کرده و ۱۸ عضو دیگر موافق بودند. هفت عضو نیر رأی ممتنع دادند.

در تاریخ ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) این شورا با فشار و لابی‌گری عربستان سعودی مانع از قرائت گزارش تیم بازرسان در خصوص جنگ یمن شده بود. در این گزارش عربستان سعودی، دولت مستعفی یمن و گروه «المجلس الانتقالی الجنوبی» (شورای انتقالی جنوب) به ارتکاب جنایت جنگی متهم شده بودند.

دولت سعودی ضمن مخالفت با قرائت این گزارش مدعی شده بود که اطلاعات بازرسان سازمان ملل «سیاسی» و «جانبدارانه» ارائه شده است.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


شش × = 30