مصرف آب گرم به ویژه در زمان افطار چه سودی دارد؟

♦به گزارش سلام نیوز نوشیدن آب جوش و مانند آن به هنگام افطار می تواند به جایگزینی مایعات مورد نیاز بدن کمک کند. همچنین این اقدام می تواند به بهبود گوارش، رفع احتقان و حتی کسب آرامش کمک کند.

افراد بسیاری نوشیدن آب جوش داغ را به طور کل به عنوان یک روش درمانی در نظر گرفته و آن را صبح ها با معده خالی انجام می دهند.

برای کسب فواید بیشتر می توانید به لیوان آب داغ خود مقداری آبلیمو تازه یا برش های لیمو ترش اضافه کنید.

کمک به گوارش:
آب جوش ولرم می تواند دستگاه گوارش را که مدتی غیر فعال بوده تسکین داده و فعال کند. نوشیدن آب جوش می تواند خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد زیرا به گوارش سریع‌تر غذا نسبت به آب سرد یا گرم کمک می کند. به همین دلیل است که برخی افراد به نوشیدن چای برای تسکین ناراحتی معده خود علاقه دارند.

کمک به سم زدایی بدن:
آب جوش گرم به بدن در دفع سموم از طریق عرق و ادرار کمک می کند و چون در مدت فعال نبودن ممکن است این مساله ادامه داشته باشد باید افطار با آب گرم باشد. دمای بدن با مصرف آب داغ افزایش خواهد یافت که موجب تعریق می شود. از این رو شاید نیازی نباشد تا رژیم های غذایی سم زدایی مرسوم را دنبال کنید.

بهبود گردش خون:
نوشیدن آب و هیدراته نگه داشتن بدن می تواند به طور کل به درمان حساسیت ها کمک کند. اما آب ولرم می تواند به گردش بهتر خون نیز کمک کند. آب جوش گرم به عنوان یک گشادکننده رگ های خونی عمل کند که به افزایش جریان خون منجر می شود و حال بهتری به فرد روزه دار هنگام افطار القا می کند. عضلات شما نیز در نتیجه نوشیدن آب داغ شل می شوند که به جریان خون بهتر کمک می کند. حتی یک حمام گرم آرامش بخش نیز می تواند به گشاد شدن رگ های خونی و بهبود جریان خون کمک کند.

تسکین علائم خشکی گلو:
آشالازی یا خشکی شدید گلو یک اختلال نادر است که عبور غذا و مایعات از مری به سمت معده را دشوار می‌کند. ممکن است در هنگام روزه نیز حالت مشابه آن را تجربه کنید و گلوی شما خشک باشد. افراد مبتلا به این شرایط ممکن است احساس کنند که غذا در مری آنها گیر کرده است یا به طور کامل در بلع با مشکل مواجه باشند. نوشیدن آب جوش ولرم ممکن است به تسکین برخی علائم این حالت کمک کند.

تسکین یبوست:
آب گرم هضم افطار پس از چند ساعت توقف رد خوردن را تسهیل می کند.مصرف آب ناکافی می تواند به طور کل به یبوست منجر شود. آب داغ به انقباض روده ها کمک می کند که حرکت غذا به سمت پایین در دستگاه گوارش را حفظ می کند. اگر بدن با کم آبی مواجه باشد، یبوست می تواند حرکات روده را دردناک سازد که ممکن است موجب هموروئید و نفخ شود. آب گرم به تجزیه سریع‌تر غذا کمک کرده و درد را تسکین می دهد. همچنین، آب گرم برای روده آرامش بیشتری به همراه دارد.

تسکین احتقان بینی:
چه احتقان بینی ناشی از یک سرماخوردگی باشد و چه از آلرژی های فصلی سرچشمه بگیرد، آب گرم می تواند به تسکین این شرایط کمک کند. نوشیدن آب داغ می تواند به کاهش غلظت مخاط و حرکت سریع‌تر آن کمک کند و در نتیجه، سرفه و فین کردن کارایی بیشتری در رفع احتقان خواهند داشت. استنشاق بخار آب نیز می تواند به شل شدن مخاط کمک کند.

کاهش استرس:
استرس به روش های مختلفی می تواند بر سلامت بدن انسان تاثیر منفی داشته باشد که از آن جمله می توان به اختلال در خواب اشاره کرد. مطالعه ای که در نشریه Psychopharmacology منتشر شد، نشان داد که مایعات داغ، مانند چای یا قهوه، می توانند به تسکین استرس و کاهش احساس نگرانی کمک کنند. بنابر نتایج این مطالعه، اگرچه کافئین ممکن است سهمی در این اثر داشته باشد اما گرمای نوشیدنی ها نیز در کسب آرامش و بهبود خلق و خوی شرکت کنندگان موثر بوده است.

بهبود سوخت و ساز بدن:
مطالعه ای که در نشریه The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شد، نشان داد که نوشیدن دو لیتر آب در روز می تواند به افزایش نرخ سوخت و ساز به میزان ۳۰ درصد تا ۴۰ دقیقه کمک کند. این شامل آب گرم می شود که دمای بدن را افزایش داده و به سوخت و ساز سریع‌تر منجر می شود. البته به این نکته توجه داشته باشید میزان تغییر در سوخت و ساز بدن در نتیجه مصرف آب داغ چندان زیاد نخواهد بود و وزن، سن و ژنتیک تاثیر بیشتری بر سوخت و ساز بدن دارند.

تسکین گلودرد:
آب داغ یک درمان طبیعی عالی در زمان سرماخوردگی است. آب داغ به شل شدن مخاط غلیظ ترشح شده توسط غشاهای مخاطی و دفع آن از دستگاه تنفسی کمک می کند.»

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


4 × = بیست چهار