اعتراض ایران به تهدیدزایی صلح و ثبات درمنطقه توسط رژیم صهیونیستی

♦به گزارش سلام نیوز سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو در نشست عالیرتبه کنفرانس خلع سلاح در پاسخ به اظهارات غیر منطقی مقامات غربی در این نشست اعلام کرد: قبل از انتظار از ایران به عنوان طرف متضرر برای بازگشت از اقدامات جبرانی خود که طبق مفاد برجام و پس از خروج آمریکا و عدم پایبندی اساسی کشورهای اروپایی به توافق، اتخاذ شده است، این طرف خاطی و ناقض برجام است که باید به تعهدات خود بازگردد.

وی با اشاره به مواضع اخیر مقامات جمهوری اسلامی ایران در سطوح مختلف، تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران صرفا در قبال اقدام به عمل به تعهد، گام عملی در جهت بازگشت به تعهدات را بر می‌دارد.

بقایی هامانه همچنین خاطرنشان کرد: اینکه از ایران که طرف متعهد به برجام است و بر اساس مفاد خود برجام صرفا اقداماتی جبرانی را انجام داده، خواسته می‌شود که به برجام پایبند باشد، نه تنها ناعادلانه، منحرف کننده و غیرمسئولانه، است بلکه نشان از رویکرد متکبرانه و زورمدارنه دارد.

* تلاش‌های رژیم صهیونیستی خطری بزرگ برای صلح و امنیت منطقه و جهان

فارس نوشت: بقایی هامانه همچنین اظهار داشت: ایران به عنوان قربانی سلاح‌های کشتار جمعی که همچنان از زخم‌های سلاح‌های شیمیایی رژیم صدام رنج می‌برد، تاکید می‌کند که تنها تضمین علیه استفاده یا تهدید به استفاده از چنین تسلیحاتی، نابودی کامل و غیر قابل بازگشت آنها توسط کشورهای دارنده این تسلیحات است.

وی به عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد جهان عاری از سلاح‌های کشتار جمعی و طرح ایران برای ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه اشاره کرد و آمریکا و متحدان غربی‌اش را به دلیل حمایت و تجهیز رژیم صهیونیستی به سلاح‌های هسته‌ای و ناکام گذاشتن هر ابتکاری در راستای تحقق این طرح، مقصر خواند و برنامه تسلیحاتی رژیم صهیونیستی و تاسیسات هسته‌ای خارج از پادمان این رژیم را مانع اصلی تحقق چنین منطقه‌ای در خاورمیانه برشمرد.

بقایی هامانه همچنین تلاش‌های اخیر رژیم صهیونیستی برای توسعه تاسیسات ساخت بمب‌های هسته‌ای را خطری بزرگ برای صلح و امنیت منطقه و جهان عنوان کرد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل در ژنو در این نشست بر ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران که بارها توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شده، اشاره کرد و گفت: مخالفت ایران با سلاح‌های هسته‌ای بر بنیان‌های مستحکم دینی، اخلاقی و واقعیت‌های ژئوپولتیکی استوار است و بر همین اساس، ایران نهایت شفاف سازی را در مورد برنامه هسته‌ای خود برطبق تعهدات بین‌المللی داشته است.

وی به برجام نیز اشاره کرد و گفت: برجام به عنوان سازوکار دیگری برای اطمینان دادن از ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران و رفع نگرانی‌های واقعی یا ساختگی مورد مذاکره و توافق قرار گرفت.

لازم به ذکر است که بخش عالیرتبه کنفرانس خلع سلاح هر سال در اسفندماه در ژنو برگزار می‌شود و مقامات ارشد کشورها به تبیین مواضع خود در حوزه‌های مرتبط با صلح و امنیت بین‌المللی می پردازند.

وزیر امور خارجه آمریکا در این نشست طی سخنانی اعلام کرد که اگر ایران به برجام برگردد، آمریکا نیز چنین می‌کند. وی همچنین تاکید کرد که ایران باید به تمامی تعهدات خود ذیل برجام بازگردد.

بیشتر بخوانید:

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− 1 = چهار