نگرانی‌ درباره حق دسترسی زنان به آموزش در افغانستان ادامه دارد

از زمان به قدرت رسیدن طالبان، آن‌ها بارها گفته اند که دختران می‌توانند از مقطع ابتدایی تا دانشگاه تحصیل کنند اما تردیدهایی در این زمینه وجود دارد.

گزارش: علی صمدی

به گزارش سلام نیوز به نقل از euronews عبدالباقی حقانی، وزیر آموزش عالی طالبان روز یکشنبه اعلام کرده بود که دختران می‌توانند در دانشگاه تا بالاترین سطوح ادامه تحصیل دهند به شرطی که در کلاس‌های غیرمختلط حضور یابند و حجاب اسلامی را رعایت کنند. وی با وجود تاکید بر اجباری بودن حجاب در دانشگاه نگفت که آیا این اجبار فقط ناظر به روسری است یا دانشجویان دختر باید صورت خود را هم بپوشانند.

ممنوعیت تحصیل دختران و زنان در دوران حکومت پنج‌ ساله طالبان (۱۹۹۶-۲۰۰۱) حساسیت‌های جهانی نسبت به رویکرد همین‌ گروه را که ادعا می‌کند «تغییر کرده است» به‌شدت برانگیخته بود.

علیرغم اعلام اطمینان بخش طالبان، نگرانی‌ها درباره دسترسی دختران و زنان به تحصیلات زیاد است. یونسکو تأکید کرده پیشرفت‌های بزرگی که از سال ۲۰۰۱ تا کنون در این حوزه رخ داده است ‌اکنون «در خطر» است.

تعطیلی دانشگاه کابل تا اطلاع ثانوی

دانشجویان زن، که اکثراً با همراهان و بستگان خود آمده بودند، روز دوشنبه گذشته مقابل در ورودی دانشگاه کابل جمع شدند تا درباره ادامه حضورشان در دانشگاه اطلاعات کسب کنند. اما نیروهای طالبان که مشغول نگهبانی بودند به آن‌ها اجازه ورود ندادند.

آنلیر بورجس، خبرنگار یورونیوز در کابل، با معاون وزیر تحصیلات عالی در این باره گفت وگوی کوتاهی داشت. معاون وزیر تحصیلات عالی که از اعلام نام کامل خود امتناع کرد و خواست او را «استاد کامران» بخوانند در این باره می‌گوید: «سیاست امارت اسلامی در آموزش دختران و زنان بسیار روشن است. امارت اسلامی معتقد است که همه دختران و زنان می توانند تحصیل کنند و افغانستان به تحصیلات آنها نیاز دارد. ما برای تحصیل آنها ارزش قائل هستیم. ما فقط منتظر شرایط مناسب هستیم و درهای مدارس و دانشگاه ها به روی همه باز خواهد بود. »

در هر صورت، دانشگاه کابل تا اطلاع ثانوی بسته است و به نگهبانان دستور داده شده است که به مراجعه‌کنندگان، به‌خصوص خبرنگاران اجازه ورود ندهند.

سؤالات زیادی درباره چگونگی اجرای برخی از درخواست‌های طالبان درباره برگزاری کلاس‌ها مطرح است. از جمله درباره برگزاری کلاس‌های جداگانه با استادهای زن برای دانشجویان زن. آنلیز بورجس، خبرنگار یورونیوز، در این باره می‌گوید : «دانشگاه های مختلف دولتی ادعا می‌کنند به تعداد کافی مدرس زن ندارند و در صورت از سرگیری کلاس‌ها دانشجویان زن را به ترک تحصیل و بازگشت به خانه‌هایشان دعوت خواهند کرد.»

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× 6 = سی شش