گردشگری و صلح شهری با کمپینگ ؛ بررسی تهران

سفر به نقطه‌ای دنج در طبیعت و برپا کردن چادر، شما را از دغدغه‌های زندگی شهری دور می‌کند و به آرامش سوق می‌دهد. اگر به کمپینگ و فواید آن برای جسم و روح علاقه دارید یا به‌دنبال راهی برای فرار از روزمرگی و خستگی‌‌های زندگی امروز هستید، وقت‌‌گذرانی چندروزه در دامان طبیعت، یکی از راهکارهای برگشت آرامش و انرژی به وجودتان است. اگر ساکن تهران هستید و به‌دنبال فرار از هیاهوی شهر، این مطلب مقاصد جذابی را به شما معرفی می‌کند.

۱. دشت آزو در دماوند، یکی از بهترین مقاصد کمپینگ اطراف تهران

دشت آزو از مقاصد کمپینگ اطراف تهران
گزارش: علی صمدی

طبیعت دماوند یکی از یهترین گزینه‌های برای کمپینگ در اطراف تهران است و سرسبزی بهشتی دشت‌های آن، حسابی از نو اشتیاق به زندگی را در رگ‌هایتان به جریان می‌اندازد. دشت آزو در منطقه‌ دماوند، از اولین انتخاب‌های طبیعت‌گردها و شیفتگان سفر به سبک کمپینگ است. این منطقه نمایی ۳۶۰ درجه پیش رویتان قرار می‌دهد و رنگ سبز دشت با آبی آسمان برای آنکه هوش از سر ببرند، به شکل هنرمندانه‌ای باهم ترکیب شده‌اند.

اما زیبایی این منطقه با دیو سپید کامل می‌شود و نمی‌توانید از تماشای قله دماوند چشم بردارید. دشت در بهار و تابستان، سرشار از هوایی خنک و دل‌چسب است و چشمه‌های زلال لذت این هوای خنک را دوچندان می‌کنند. پیاده‌روی در دشت، عکاسی حرفه‌ای یا آماتور از مناظر رؤیایی و تماشای آسمان پر ستاره‌ٔ شب از تفریحات جذاب در طول مدت کمپینگ در دشت آرزو است.

بهترین زمان سفر به دشت آزو

بهار و تابستان بهترین زمان سفر به دشت آزو است. در بهار می‌توانید گل‌های خوش‌رنگ‌ولعاب دشت را تماشا کنید و از سرسبزی و تازگی طبیعت لذت ببرید. خنکای هوای این منطقه در تابستان نیز حسابی به دل می‌نشیند و می‌توانید در این منطقه چادر برپا کنید و از هوای مطلوب دماوند در تابستان لذت ببرید.

مسیر دسترسی به دشت آزو

فاصله دشت آزو تا نواحی شمال شرق تهران، حدود ۱۰۰ کیلومتر است. اگر از تهران راهی این منطقه از دماوند می‌شوید، باید وارد جاده‌ دماوند شوید و سپس مسیرتان را در جاده‌ هراز ادامه دهید. بعد از پشت‌سر گذاشتن رودهن، پلور و آب اسک، به جاده‌ نوا در سمت راستِ جاده‌ٔ هراز می‌رسید. وارد جاده‌ نوا شوید تا در نهایت بعد از تقریبا ۱۰ کیلومتر به مقصد برسید.

آدرس: مازندران، جاده هراز، روستای نوا، دشت آزو

موقعیت دشت آزو روی نقشه

۲. دریاچه لزور، در چندکیلومتری تهران

در فهرست بهترین مقاصد کمپینگ اطراف تهران، دریاچه لزور نیز قرار دارد. بهار و تابستان بهترین زمان سفر به دریاچه لزور و برپا کردن چادر در اطراف این دریاچه است. این دریاچه در شمال‌شرق تهران و در مرز استان تهران و مازندران واقع شده است. دریاچه لزور با نام «سد سیاه» نیز شناخته می‌شود. سد سیاه آب‌وهوایی دل‌چسب دارد و گزینه‌ مطلوبی برای سفرهای سبک کمپینگ اطراف تهران محسوب می‌شود.

روستای لزور از توابع شهرستان فیروزکوه است. فاصله این روستا تا تهران در حدود ۱۶۰ کیلومتر است. هرساله گروه‌های طبیعت‌گردی با تجهیزات کمپینگ از تهران راهی روستای لزور و دریاچه آن می‌شوند. این روستای تاریخی در میان رشته‌کوه‌های البرز واقع شده است و با فیروزکوه فاصله‌ای در حدود ۴۵ کیلومتر دارد. مسیر این دریاچه و روستای آن انتخاب بسیاری از کوهنوردان برای صعود به «قله میشینه مرگ» است.

روستا و دریاچه لزور از بهترین مقاصد برای سفر یک روزه اطراف تهران و اقامت شبانه در طبیعت هم هست. آسمان شب در این منطقه بسیار دیدنی است و ستارگان حسابی غوغا می‌کنند.

بهترین زمان سفر به دریاچه لزور

خنکای هوای این منطقه، یکی از دلایل سفرهای بهاری و تابستانی است. همچنین طبیعت جذاب این منطقه نیز به زیبایی آن در این فصول اضافه می‌کند. فصل پاییز نیز می‌تواند یکی از زمان‌های منتخب برای سفر باشد، به‌شرط آنکه شرایط آب‌وهوایی را خوب بسنجید و مجهز سفر کنید.

مسیر دسترسی به روستا و دریاچه لزور

یکی از راه‌هایی که می‌توانید به این دریاچه برسید، از طریق روستای ارجمند میسر می‌شود. از تهران به سمت جاده‌ فیروزکوه حرکت کنید و مسیرتان را تا رسیدن به پمپ‌بنزین نمرود ادامه دهید. سپس وارد جاده فیروزکوه به لاسم شوید و به‌سمت شمال‌غرب برانید. بعد از رسیدن به روستای ارجمند، حدود ۱۱ کیلومتر تا روستای لزور فاصله دارید. بعد از پشت‌سر گذاشتن روستاهای شادمهند و اهنز، به روستای لزور خواهید رسید. برای رسیدن به دریاچه لزور، مسیری خاکی پیش رویتان است.

آدرس: تهران، فیروزکوه، روستای ارجمند، روستای لزور

موقعیت دریاچه لزور روی نقشه

۳. روستای شهرستانک، از دیگر مقاصد کمپینگ اطراف تهران

روستای شهرستانک از مقاصد کمپینگ اطراف تهران

روستای شهرستانک یکی از مقصدهای کمپینگ اطراف تهران است و طبیعتی معرکه دارد. این روستا در استان البرز، منطقه‌ کرج، و در ۶۵کیلومتری شمال تهران واقع شده است. زیبایی این منطقه در تمام فصول چشمگیر است. این روستا با رودهای زلال و سرسبزی گیاهان فراوان، از مقاصد جذاب برای طبیعت‌گردی و سفر به سبک کمپینگ محسوب می‌شود و انتخاب بسیاری از طبیعت‌گردها است.

از نظر تاریخی نیز این روستا حائز اهمیت است. کاخ ییلاقی ناصرالدین‌شاه و همچنین کتیبه‌ٔ قجری در این نقطه از کرج جا خوش کرده است.

تهرانی‌ها گاهی به‌قصد سفر یک‌روزه راهی این روستا می‌شوند و در مواقع بسیاری نیز چند روزی را با برپا کردن چادر در این روستا اقامت می‌کنند. از محوطه‌ٔ کاخ ناصرالدین‌شاه و آلاچیق‌هایی که در روستا مستقر است هم برای برپایی چادر می‌توان استفاده کرد. البته پیشنهاد ما برای کمپینگ در این روستا، مناطقی است که کمی دورتر از روستا قرار دارند. این‌طور می‌توانید شب را در طبیعتی بکرتر به صبح برسانید. البته توجه به راهنمایی‌های راه‌بلدها و کسانی که پیش از این تجربه‌ٔ اقامت شبانه در طبیعت این منطقه را داشته‌اند، از اولویت‌های سفر است تا بتوانید اقامتی امن را تجربه کنید.

بهترین زمان سفر به روستای شهرستانک

طبیعت شهرستانک بی‌نظیر است و هر رنگ آن در هر چهار فصل دیدنی است. شهرستانک شما را شگفت‌زده خواهد کرد و درختان، طراوات و شادابی شکوفه‌ها را به تصویر می‌کشند. سرمای دل‌چسب بهاری مجبورتان می‌کند که لباس گرم همراه داشته باشید. طبیعت شهرستانک در تابستان فوق‌العاده است و هوای بهشتی و خنک این موقع از سال در این روستا انرژی‌بخش است و می‌تواند شما را از گرمای تابستانی شهر نجات دهد. پاییز شهرستانک دنیایی از رنگ است و زیباترین تصویر پاییزی در نزدیکی تهران را می‌توانید در این روستا ببینید. در این فصل باید با توجه به سرما و باران‌های احتمالی، مجهز سفر کنید و قبل از حرکت از وضعیت آب‌وهوا و جاده با خبر شوید. زمستان فصل مناسبی برای سفر به سبک کمپینگ در شهرستانک نیست و سرمای هوا می‌تواند اذیت‌کننده باشد.

مسیر دسترسی به شهرستانک

اگر مبدأ حرکت شما شهر تهران است، باید به‌سمت شمال تهران حرکت کنید و وارد آزاد‌راه تهران ـ شمال شوید. بعد از پشت‌سر گذاشتن سنگان، یکی از زیباترین آبشارهای اطراف تهران و وارد شدن به محدوده‌ٔ استان البرز، وارد جاده‌ٔ چالوس شوید و سپس مسیرتان را در جاده‌ شهرستانک ادامه دهید. برای رفتن به طبیعت بکر اطراف روستا، باید بعد از رسیدن به روستا، کمی پیاده‌روی کنید.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− شش = 2