نمکی: بر کار تزریق واکسن خارجی و تولید واکسن داخلی نظارت ویژه داریم

♦به گزارش سلام نیوز دکتر سعید نمکی ،وزیر بهداشت در نشست ستاد استانی کرونا در کرمانشاه که به صورت وبینار برگزار شد، درمورد واکسیناسیون کرونا در ایران، گفت:مسئولیت تهیه واکسن خارجی با قرارگاه است و ما اعلام کردیم به کار زدن واکسن نظارت می‌کنیم ضمن اینکه بر تولید واکسن داخلی هم نظارت ویژه داریم. در جمهوری اسلامی البته این مرزبندی‌ها را ندارد و ما کنار یکدیگر هستیم و هرکجا بتوانیم باری بلند کنیم کوتاهی نمی‌کنیم. ما می‌دانستیم که واکسن کرونا جدی خواهد بود و می‌دانستیم واکسن یک کالای بهداشتی یا تجاری نیست بلکه در رابطه با کرونا، این کالا یک ابزار سیاسی در اختیار دولت‌ ها می شود و به همین علت به سرعت کار را آغاز خواهیم کرد.

وی گفت: من فایلی را نگاه می‌کردم که ما چند هزار برگ مکاتبات مکتوب در این مورد داریم و این سوای از مذاکرات تلفنی ما است. ما از حدود فروردین سال ۹۹ مکاتبات و مذاکرات واکسیناسیون را انجام دادیم و اولین تماس من با وزیر بهداشت  روسیه در دوم اردیبهشت ۱۳۹۹ بود.  ۹ ماه طول کشید و  با همکاری خیلی خوب سفیر ما این موضوع تبدیل به قرارداد شد و قرار شد حداقل دو میلیون دوز تا پایان اسفند از روس‌ها بگیریم و حالا بماند که برخی بلوا کردند که واکسن روسی فلان و بهمان است و افاضات هم فرمودند که واکسن چنین است و چنان است و فکر نکردند این وزیر خودش متخصص امر است و کسی که رشته غیر مشترک دارد چرا باید خود را در مقابل کسی که دانش دارد صاحب فتوا بداند؟

چو می‌توان به صبوری کشید جور عدو ، چرا صبور نباشم که جور یار کشم

وی تاکید کرد: برای شکستن جو و برای اینکه به مردم بگویم ما چیزی نمی‌آوریم که به ضرر مردم باشد من جگرگوشه خود را برای تزریق این  واکسن آوردم که بگویم خون ما و خانواده ما سرخ تر از خون یک روستایی نیست و ما آمده‌ایم برای فدا کردن خودمان برای یک کودک روستا نشین در دورترین نقطه کشور .

وی افزود: از  آنچه که روس‌ها قول دادند، ۴۲۰ هزار دوز از دو میلیون توافق شده واکسن به ما دادند ، خب ظرفیت تولید روسیه محدود است و دارند با کشورهای مختلف قرارداد می‌بندند که کار تولید را آغاز کنند . همزمان ماه‌ها قبل با چینی‌ها مذاکره کردیم. آنها هم اوایل می‌خواستند فاز سوم آزمایش بالینی را در کشور ما همچون سایر کشورها انجام دهند که ما زیر بار نرفتیم و گفتیم تنها راهی که کسی واکسن خود را روی مردم آزمایش کند این است که ما در داخل و باهم این واکسن را تحت عنوان پروژه مشترک ملی بسازیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: الان ترکیه و امارات فاز سوم واکسن چینی را به اسم واکسیناسیون انجام دادند اما ما وارد این بازی نشدیم ولی اگر قرار شد واکسن خودمان که اولینش پاستور است را آزمایش کنیم انجام می‌دهیم. به قول شاعر « چو می‌توان به صبوری کشید جور عدو ، چرا صبور نباشم که جور یار کشم». خیلی از مردم در نطرسنجی مشتاق این کار هستند.

نمکی ادامه داد: روس‌ها ۴۲۰ هزار دوز، چینی‌ها ۲۰۰ هزار دوز به ما دادند. از هند دو میلیون دوز خریداری کردیم و پول ۵۰۰ هزار دوز هم پرداخت کردیم که تنها ۱۲۵ هزار دوز به دستمان رسید، ۳۷۵ هزار دوز در حال حمل بود که دادستان هند دستور داد واکسنی خارج نشود .  در قراردادکوواکس ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن خرید داشتیم‌ که پرداخت پول آن هم داستان جدایی دارد و خود یک کتاب است. قرار بود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز تا پایان سال قبل به ما بدهند که مدام کاهش یافت چون تولیدی نیست و برخی فکر می‌کنند واکسن در جهان به حراج گذاشته شده در حالی که این خبرها نیست. از کوواکس با تاخیر ۳ هفته‌ای به ما ۷۰۰ هزار دوز از سهمیه کوواکس واکسن دادند.

 

بر کار تزریق واکسن خارجی و تولید واکسن داخلی نظارت ویژه داریم

وی تاکید کرد: مسئولیت تهیه واکسن خارجی با قرارگاه است و ما اعلام کردیم به کار زدن واکسن نظارت می‌کنیم ضمن اینکه بر تولید واکسن داخلی هم نظارت ویژه داریم. در جمهوری اسلامی البته این مرزبندی‌ها را ندارد و ما کنار یکدیگر هستیم و هرکجا بتوانیم باری بلند کنیم کوتاهی نمی‌کنیم.

نمکی با بیان اینکه اکنون در شرایطی هستیم که امیدواریم در روزهای آتی وضعیت مطلوب‌تری را تجربه کنیم ، اضافه کرد: خبر خوش اینکه واکسن داخلی به سرعت و خوبی پیش می‌رود. تمام افراد را برای واکسن بسیج کردم ولی اگر من هم نباشم، کار واکسن ایرانی بر روی غلتک افتاده است و اینها هیچ کدام بدون پشتوانه علمی نیست. واکسن داخلی ما در درخشان ترین شرایط قرار می‌گیرد.

وی گفت: بیماری گریبان ما را ول نخواهد کرد و ما هر شش ماه باید به مردم واکسن بزنیم، هم از بیرون از کشور خرید می‌کنیم هم به واکسن داخلی امید بسته‌ایم، ولی کشورهایی در آینده واکسن خواهند زد که خودشان زیرساخت داشته باشند.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


5 × = سی