♦ ارتباط عجیب امارات با مزدوران سودانی!

به گزارش سلام نیوز به نقل از گزارشهای  مکرر سایت سازمان مل امارات تماس مستقیمی با گروه‌های سودانی مسلح که برای حمایت از ژنرال خلیفه حفتر در لیبی می‌جنگند، برقرار کرده است و این نشان از این حقیقت دارد امارات با مزدوران سودانی در لیبی ارتباط مستقیم دارد

کمیته کارشناسان سودان در سازمان ملل ماه گذشته گزارشی منتشر کرد که در آن آمده است امارات از یک سال قبل تماس‌های مستقیمی با گروه‌های مسلح در اقلیم دارفور برقرار کرده است.

طبق گزارش وبگاه «الإمارات ۷۱»، کارشناسان سازمان ملل معتقدند که تماس مستقیم بین امارات و گروه‌های مسلح سودانی و دور زدن ژنرال حفتر و نیروهای آن نشان می‌دهد امارات تمایل به ایفای نقش مستقیم در درگیری‌های لیبی داشته و به ژنرال حفتر نیز اعتمادی ندارد.

لیبی از زمان سرنگونی حکومت معمر القذافی در سال ۲۰۱۱ فاقد دولت مرکزی است. اخیرا طرف‌های درگیر در این کشور بعد از چند سال درگیری وارد گفت‌وگو برای پایان دادن به درگیری‌ها و تشکیل دولت موقت شدند.

درگیری در لیبی مدتهاست که به یک درگیری منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تبدیل شده و هر یک از طرفین داخلی متخاصم، حامی خارجی برای خود پیدا کرده است. مصر، عربستان سعودی، امارات، قبرس جنوبی، یونان، فرانسه و روسیه و سودان از حفتر و در مقابل، ترکیه، قطر، ایتالیا و تاحدودی مغرب و آلمان از دولت وفاق ملی حمایت می‌کنند.

سال گذشته نیز گزارش بازرس کل وزارت دفاع آمریکا درباره عملیات مبارزه با تروریسم در شمال آفریقا نشان می‌داد که امارات از فعالیت‌های مزدوران روسی وابسته به شرکت واگنر در لیبی حمایت کرده است.

بر اساس این گزارش، با وجود اینکه در اکتبر ۲۰۲۰ حفتر توافقنامه صلحی امضا کرد و بر خروج همه طرف‌های خارجی از لیبی تا ۲۳ ژانویه ۲۰۲۱ متعهد شد اما تصاویر دریافتی از ماهواره‌ها حاکی از آن است که مزدوران روسی در حال حفر سنگرهایی هستند و از سوی دیگر تماس امارات با مزدوران سودانی نشان می‌دهد که نیروهای خارجی عجله‌ای برای خروج از لیبی ندارند.

گزارش سازمان ملل همچنین حاکی از آن است که مقامات امارات به طور مستمر با فرماندهان گروه‌های مسلح در دارفور تماس برقرار کرده و حمایت لجستیک و مالی از گروه‌های مسلح در لیبی را بررسی می‌کنند.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


5 + نُه =