♦ غول فناوری به اسم “علی بابا” همچنان می تازد

به گزارش سلام نیوز روزنامه مردم وابسته به حزب کمونیست چین در سرمقاله تندی به انحصارگرایی روزافزون شرکتها به ویژه درچین و هنگ کنگ تاخت. ارزش سهام علی بابا در هنگ کنگ ۹ درصد سقوط کرد و به پایینترین حد در شش ماه اخیر رسید. ارزش سهام می توآن و جی دی دات کام که رقیبان این گروه هستند، بیش از دو درصد سقوط کرد.

رگولاتورها به علی بابا درباره شیوه “بین دو راه یکی را انتخاب کنید” این گروه هشدار داده بودند. تحت این شیوه شرکتهای بازرگانی ملزم هستند پیمانهای همکاری انحصاری امضا کنند که مانع از عرضه محصولات آنها در پلتفرمهای رقیب می شود.

سازمان دولتی ساماندهی بازار چین اعلام کرد تحقیقاتی را درباره این شیوه آغاز کرده است.

بانک مرکزی چین در بیانیه جداگانه ای اعلام کرد در روزهای آینده با مقامات گروه آنت که زیرمجموعه گروه علی بابا است، دیدار خواهد کرد و به ابهامات درباره احیای برنامه فروش سهام این شرکت افزود. در این بیانیه آمده است: این دیدار گروه آنت را برای اجرای نظارت مالی، رقابت منصفانه و حمایت از حقوق مشروع و منافع مصرف کنندگان راهنمایی خواهد کرد.

گروه آنت اعلام کرده که یادداشتی از رگولاتورها دریافت کرده و به همه الزامات رگولاتوری عمل خواهد کرد. گروه علی بابا هم اعلام کرده که با تحقیقات همکاری می کند و فعالیتش به شکل عادی در جریان است.

“جک ما” از اواخر اکتبر که در مجمعی در شانگهای از سیستم رگولاتوری چین انتقاد و آن را به سرکوب نوآوری متهم کرد، در انظار عمومی ظاهر نشده است. این اظهارات به مذاق مقامات چین خوش نیامد و سلسله رویدادهایی را به دنبال داشت که به مسکوت شدن طرح عرضه اولیه عمومی سهام گروه آنت منجر شد.

شیوه ملزم کردن شرکتها به فروش انحصاری در یک پلتفرم که علی بابا در گذشته از آن دفاع کرده، منشا اختلاف شده است. شرکت تولیدکننده لوازم خانگی گالانز سال گذشته در شکایتی علی بابا را متهم کرد این شرکت را به دلیل امتناع از توقف فروش در سایتهای رقیب مجازات کرده است. این پرونده حل شد اما در مورد دیگری شرکت جی دی دات کام، وب سایت تیمال علی بابا را متهم کرد شرکتها را به امضای توافق همکاری انحصاری وادار می کند.

دولت چین پس از سالها مدارا با شرکتهای فعال در حوزه تجارت الکترونیکی، تمایلات ضد انحصارطلبی خود را روشن کرده است. ماه گذشته لایحه مقرراتی منتشر شد که هدف آنها جلوگیری از رفتارهای انحصارگرایانه شرکتهای اینترنتی است و ماه جاری هم دایره سیاسی چین وعده داد اقدامات ضد انحصارطلبی را در سال ۲۰۲۱ تحکیم کرده و توسعه سرمایه بی نظم و ترتیب را مهار خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، چین همچنین ماه جاری هشدار داد غولهای اینترنتی منتظر تفحص بیشتر باشند و تحقیقاتی درباره ادغامهایی که توسط شرکتهای علی بابا و تنسنت انجام گرفته اند را اعلام کرد.

درآمد غول فناوری چینی:

شرکت “علی بابا” از رشد 37 درصدی درآمد برای سه ماهه منتهی به دسامبر در مقایسه با سال قبل خبر داده است؛ فعالیت‌های اصلی تجارت الکترونیکی علی بابا در طی شیوع ویروس کرونا، بسیار برای این شرکت سودمند بوده است چراکه عده بیشتری از مردم به خریدهای آنلاین روی آورده‌اند.

“دانیل ژانگ” رئیس هئیت مدیره و مدیرعامل علی‌بابا در یک خبرنامه مطبوعاتی نوشته است: به لطف بهبود سریع اقتصاد چین، “علی بابا” یک فصل بسیار سالم و سودمند دیگر را پشت سر گذاشته است؛ اما درآمد زیاد ممکن است برای تسکین نگرانی سرمایه‌گذاران کافی نباشد زیرا نگرانی‌هایی در مورد برخورد مقامات چینی با قطب‌های اقتصادی و فناوری از جمله “جک‌ما” مالک علی‌بابا و امپراتوری فناوری چین وجود دارد.

“جک ما” علی بابا را به عنوان یکی از قدرت‌مندترین قطب‌های فناوری چین و جهان ساخته است و این شرکت برای سال مالی منتهی به مارس گذشته نزدیک به 80 میلیارد دلار درآمد( معادل درآمد کل تجارت خارجی ایران در سال 98) کسب کرده است و بیش از 700 میلیارد دلار سرمایه در بازار دارد و همین امر این شرکت را به یکی از باارزش‌ترین شرکت‌های فناوری و خرید آنلاینِ جهان تبدیل می‌کند.

پکن به طور فزاینده‌ای در مورد نفوذ شرکت‌های بزرگ فناوری خصوصی در صنعت مالی و سایر مناطق حساس، نگران شده است؛ به گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، “شی‌جین‌پینگ” رئیس‌جمهور چین در ماه دسامبر تلاش برای تقویت قوانین ضدانحصار علیه سیستم‌ عامل‌های آنلاین را یکی از مهمترین اهداف سال 2021 خواند و نهادهای نظارتی از تحقیقات ضدانحصاری علی بابا در شب کریسمس خبر دادند؛ “جک ما” ماه‌ها از انظار عمومی ناپدید شده بود که اخیراً در یک ویدئویی خطاب به معلمان یک روستا ظاهر شد که بیشتر کارشناسان، انتقادات وی از دولت  چین را علت ناپدید شدن مالک علی بابا می‌دانستند.

مطلب پیشنهادی

نتایج و دستاورد وبینار سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه

مجمع عمومى سازمان ملل در سال 1989 تصمیم گرفت که به منظور شناساندن مفهوم توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


5 + هفت =